کتابخانه یکی از وسایلی است که در همه ساختمان های اداری استفاده می شود. وجود انبوهی از کتاب ها و فایلها به مکانی مجزا نیاز دارد تا از گرد و غبار، رطوبت، حرارت و آتش سوزی و بسیاری موارد دیگر در امان باشند. ضمن اینکه پیدا کردن و برداشتن کتاب ها و زونکن ها دیگر کار سختی نیست و به دلیل قرار گرفتن عناوین روی آنها در معرض دید، می توان فایل مورد نظر خود را در زمان کوتاهی پیدا کرد.
در فضاگویا کتابخانه در انواع گوناگون ارائه می شود که به معرفی آنها می پردازیم.
کتابخانه با درب در برخی ارگانها کارکنان و پرسنل می توانند بدون هیچ محدودیتی به کتاب های که در زمینه شغلی شان تالیف شده است، دسترسی داشته باشند. به همین دلیل کتابخانه برای این مکانها ضرورت دارد. اما کتابخانه برای شرکت های تجاری باید به گونه ای طراحی شود که اول جمع وسیعی از کتاب ها را در خود جای دهد و دوم فضای شرکت را نیز زیباتر کند. به همین دلیل اغلب کتابخانه هایی که برای شرکت های خصوصی طراحی می شوند، از جنس ام دی اف و دارای درب از جنس شیشه نیز هستند.
کتابخانه بدون درب تمامی اداره ها و سازمان های دولتی نیز به کتابخانه نیاز دارند. از آنجا که اغلب تجهیزات این مکانها به صورت عمومی در اختیار کارکنان قرار می گیرد، باید کتابخانه نیز به گونه ای طراحی شود که دسترسی آن سخت نباشد. کتابخانه در ارگان های دولتی با ابعاد بزرگ طراحی می شود. عموما قفسه های کتابخانه برای مکان های دولتی بدون درب هستند.
کنسول و ویترین برخی از کتابخانه ها معمولا کنسول یا ویترین نامیده می شوند. این نوع کتابخانه معمولا استفاده مدیریتی و تشریفاتی دارد. مدیران علاوه بر نگهداری اشیا خصوصی از آن برای نمایش تقدیرنامه ها و لوح های اهدایی استفاده می نمایند.
در کنسول ها معمولا اشیایی نفیس و تزئینی به چشم میخورد. شرکت فضا گویا به عنوان یکی از بهترین و موفق ترین تولید کنندگان کتابخانه، به منظور زیبایی و کارایی کنسول ها معمولا ابعاد ) 40 * 90 * 200 ارتفاع * طول * عمق ) را در نظر میگیرد. همچنین برای ویترین ها که جایگاه نمایش یادبودها می باشد، معمولا عمق 30 سانتیمتر و طول 90 سانتیمتر و ارتفاع 2 متر در نظر گرفته می شود.
فاکتورهای مهم در طراحی کتابخانه
برای طراحی کتابخانه استاندارد، رعایت موارد زیر ضرورت دارد:
· استحکام و مقاومت قفسه های کتابخانه برای تحمل وزن سنگین کتاب و زونکن
· زیبایی و داشتن طرح های جدید
· استفاده از متریال های مرغوب از جمله MDF برای ساخت کتابخانه
· اصول طراحی کتابخانه
برای طراحی و ساخت انواع کتابخانه مطابق با نظر و خواست مشتریان، لازم است تا به برخی نکات توجه شود که عبارتند از:
· فاصله طبقات: عموما در کتابخانه ها از زونکن های بزرگ استفاده می شود. به همین دلیل فاصله طبقات باید حداقل 35 سانتیمتر با عمق 32 سانتیمتر باشد تا زونکن براحتی در آن جا شود. تعداد طبقات کتابخانه نیز براساس سفارش مشتریان می باشد. اما عموما بین 2 تا 6 طبقه متغیر است.
· تعبیه درب کتابخانه: قرار دادن درب کتابخانه به زیبایی بیشتر آن کمک می کند. در عین حال می توان بین قسمت های خصوصی و عمومی کتابخانه تفکیک قائل شد.
· استحکام کتابخانه: استحکام کتابخانه یک نکته ضروری در زمان طراحی و ساخت است. در بسیاری از اداره ها بر روی کتابخانه اشیا تزئینی سنگین قرار داده می شود. به همین دلیل باید متریالی که برای سقف کتابخانه استفاده می شود از استحکام بالایی برخوردار باشد.
در صورتیکه انتخاب کتابخانه زیبا و کارآمد سخت جلوه می کند، برای مشاوره رایگان با طراحان فضاگویا با شماره 89387 در تماس باشید.